Websites

Over lijnen, aankomen, gezond en lekker eten zijn heel veel leuke websites te vinden. Hieronder een aantal tips. Klik op de plaatjes om naar de betreffende site te gaan.


Een superleuk project ! Moesie de moestuin coach helpt je op weg bij het beginnen van een moestuin op 1m². En tegenwoordig kan je ook een grotere moestuin beginnen. Een absolute aanrader voor volwassenen en kinderen.

 


Een website met leuke informatie over lekker en gezond eten. Je kan er recepten, tips en informatie over gezond leven vinden.

 

 

Voorkant boek RE(d)T je gewicht van Yvonne van den Hout

Yvonne van den Hout heeft een boek geschreven over de invloed van je denken op je gewicht. Door anders te leren kijken naar situaties kan je leren anders te reageren. Een mooi boek waar ik ook graag gebruik van maak bij de begeleiding.

 

 


Ga je graag met je kinderen uit eten en wil je ze wel eens wat anders voorzetten dan patat, appelmoes en kip of kroketten? Kijk dan eens op deze site!

 


Hier kan je uitgebreide informatie vinden over voeding, lijnen en alles wat daar bij komt kijken.

 


Deze site ziet er lekker overzichtelijk uit. Geef aan met welk ingrediënt je wilt koken en er komen verschillende recepten naar voren. Kijk wel even kritisch naar de ingrediënten die gebruikt worden in de recepten, ze zijn niet allemaal gericht op gezond eten.

 

Voedselkollektief de Koppelpoort. Een prachtig lokaal initiatief waarin er veel voordelen zijn voor het milieu, de afnemer en de teler!

 

De hoeveelheid energie die nodig is per kilogram groente of fruit verschilt per soort en seizoen. Milieuvriendelijk kiezen is lastig: je kan niet zien welke groente- of fruitsoort de minste klimaatbelasting oplevert. In de Groente- en fruitkalender staat voor elke soort welk energielabel die heeft in een bepaalde maand. Energielabel A staat voor lage klimaatbelasting, energielabel E voor zeer hoge klimaatbelasting.
De kalender is ook als gratis App beschikbaar voor de iPhone via iTunes.