Apps voor je smartphone of tablet

Er verschijnen steeds meer apps over gezond en lekker eten voor smartphones en tablets van bijvoorbeeld Samsung, Apple en HTC.

Hieronder staan een aantal op een rijtje, met links naar de app stores van Android (Google play) en Apple (iTunes) zodat je ze gelijk kan downloaden.

Naast alle apps wil ik ook de eetmeter van het voedingscentrum noemen. Deze is ook handig mobiel te gebruiken.

 

Calorie teller Fatsecret

 

 

 

 

 

Met de Calorie teller van Fatsecret kan je heel makkelijk bijhouden wat je zoal eet op een dag. Het biedt veel mogelijkheden. Zo kan je aangeven of je appel groot, middelgroot of klein is. Hoeveelheden kan je aanpassen en je hebt mogelijkheden om producten in te voeren op basis van de winkel waar je vaak komt. Scannen van  producten kan ook. Naast voeding kan je ook je beweegpatroon bijhouden. Een uitgebreide app met een mogelijkheid om te werken via een website.

website van de maker

app, store, apple, itunes, ipad, ipod. app storegoogle, play, android, app, market

 

snack500app

 

 

 

Met de snackapp check je 500 lekkere snacks en snoep op calorieën, suikers of vetten. Het kan een handig hulpmiddel zijn om eens je eigen snackgedrag te bekijken en eventueel te zoeken naar alternatieven.

Webiste van de maker

app, store, apple, itunes, ipad, ipod. app storegoogle, play, android, app, market

 

 

balansdag, voedingscentrum, apps, app, smartphone, voeding, eten, gezond, iphone, itunes, android, samsung, tablets htc, play store, google play, market

Met deze app heb je altijd inspiratie op zak voor een heerlijk Balansdag-diner. Geef aan of je vlees, vis of vegetarisch wilt eten en wij serveren je een recept. Liever iets anders? Dan geven we gewoon een andere suggestie. Eet met ons mee en ontdek hoe lekker het is om in balans te blijven!

Website van de maker

 

boodschapp apps, app, smartphone, voeding, eten, gezond, iphone, itunes, android, samsung, tablets htc, play store, google play, market
Met Boodschapp vergelijk je makkelijk en snel de samenstelling en prijs van voedingsproducten in supermarkten. Zie in één oogopslag hoe het product scoort vergeleken met andere merken in de drie grootste supermarkten van Nederland. Boodschapp helpt je de beste keuze te maken in het schap.

Website van de maker

 

questionmark, apps, app, smartphone, voeding, eten, gezond, iphone, itunes, android, samsung, tablets htc, play store, google play, market

Questionmark (voorheen SuperWijzer) beoordeelt duurzaamheid van consumentenproducten. En toont hierbij scores op de gebieden van gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Scan de barcode van een product en bekijk het resultaat!

Website van de maker

 

weggooi, test, apps, app, smartphone, voeding, eten, gezond, iphone, itunes, android, samsung, tablets htc, play store, google play, market

Eten is om op te eten! Want weggooien is zonde, toch? maar hoe spaarzaam gaat u met uw voedsel om?

Download de gratis Weggooitest en krijg inzicht in uw voedselverspilling. U kunt uw resultaten delen met anderen via Twitter, Facebook en mail.

Website van de maker

 

groente, fruit, kalender, apps, app, smartphone, voeding, eten, gezond, iphone, itunes, android, samsung, tablets htc, play store, google play, market

De groente- en fruitkalender helpt je te kiezen voor een fruit- of groentesoort die minder belastend is voor het milieu. Hierbij is rekening gehouden met de seizoenen en de afkomst van een product.

Website van de maker

 

e-nummer,eten, apps, app, smartphone, voeding, eten, gezond, iphone, itunes, android, samsung, tablets htc, play store, google play, market

Omdat E-nummers door de Europese Unie goedgekeurd zijn, zijn zo ook veilig… toch? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont iets anders aan: de veiligheid van sommige E-nummers is twijfelachtig en in sommige gevallen zijn de risico’s zelfs erg groot. Deze app bevat alle E-nummers met informatie bij ieder E-nummer.

Website van de maker